torstai 17. huhtikuuta 2014

17.4.2014 - kevään merkkejä

Kiirastorstaina kävelin koululta palatessani Veikan kanssa Kuumalammen ympäri. Lammen pikkusulassa oli ollut jo useamman päivän telkkäpariskunta, mutta nyt ne olivat saaneet seuraansa myös joutsenparin ja sinisorsaparin. Kevät oli nyt hyvää vauhtia etenemässä, ja kohta Veke nyppäsikin kaukaa taivaalta lintuparven, joka osoittautui kahdeksaksi rundailevaksi kurjeksi.

Alkuillasta lähdin taas kiertelemään Isokylän paikkoja. Kalkonniemen sula oli edelleen yllättävän pieni, mutta nyt sielläkin oli telkkäpari. Imposenniemen pellot olivat jo melko sulat, mutta linnut puuttuivat vielä. Taivaalta löytyi kuitenkin kaksi kurkea. Seuraavaksi ajelin Soppelan suuntaan Kaisansalmelle, josta löytyi kolme isokoskeloa.


Palatessani Isokylälle löytyi Porolammen pelloilta laulujoutsenpari, kolme metsäkaurista ja reissun ensimmäinen töyhtöhyyppä. Tien päällä taas lensi yhdeksän sepelkyyhkyä. Kaakkurilammen ja Jousilammen lähipelloilta löytyi vielä kaksi hyyppää lisää. Kärppäläntien edustalle oli viikonlopun jälkeen muodostunut railo, jossa uiskenteli nyt neljä telkkää ja kuusi isokoskeloa. Kotajoen sulalla oli nyt sinisorsapari, ja retken lopuksi näin vielä Pitkänsillan entiselle pumppuasemalle joutsenparin ja isokoskelokoiraan. Taitaa se kevät viimein saapua tännekin...