torstai 2. huhtikuuta 2015

23.3.-2.4.2015 - tien päällä taas...

Maalis- ja huhtikuun vaihde oli melkoista rumbaa... Jakson ensimmäinen päivä meni kaupunginhallituksen merkeissä, mutta jo 24. päivä ajelin mutkan Ivalossa vaalipaneelissa. Menomatkalla näkyi Pelkosenniemen Kairalassa sepelkyyhky ja Sodankylän puolella kuukkeli. Pikapyörähdys Kaunispään laelle tuotti vain komeita maisemia.


Paluumatkalla soittelin Hamarin Allulle, joka kertoi että Tiiran mukaan Sodankylän Orajärvellä oli soidinnellut viirupöllö. Koska päätieltä ei ollut paikalle kuin vähän toista kilometriä päätin tietenkin koettaa onneani - ja saman tien kun avasin auton oven, pöllö jo huhuilikin komeasti lähimetsässä.

Keskiviikkoaamuksi ajoin Muurolaan koulupaneeliin, ja illan paneeli olikin sitten Sodankylässä.

Torstaina ajoin koulun jälkeen Ylitorniolle. Ylitorniolla lenteli naakkoja, ja paneelin jälkeen etsiskelin tovin huuhkajia Aavasaksalta ja Pellon Iso Huuhkajavaaralta. Ainoaksi pöllöhavainnoksi jäi kuitenkin vain Pellon puolella puputtanut helmari.

Perjantaina oli vuorossa vaalipaneeli Pellossa. Menomatkalla piipahdin Aronperällä, jossa lenteli komea 70 pulmusen parvi.


Lauantaiaamulle riitti vielä Rovaniemellä pidetty OAJ:n vaalipaneeli, mutta seuraavat havainnot kirjasin tien päältä vasta maanantaina, kun niin ikään Rovaniemeltä LYY:n vaalipaneelista palatessani löysin Vikajärveltä kolme telkkää, metsäkauriin ja joutsenparin.

Tiistain paneeli oli Ranualla, josta palatessani näin iltahämärissä yhden koppelon, ja keskiviikkona kävin peräti kahdesti Rovaniemellä. Ensin PAM:in paneelissa ja illalla vielä Lapin Kansan paneelissa. Kiirastorstain vaalikiireet olivatkin sitten lähinnä vaalimainosten ja nettikampanjan viimeistelyä, mutta kauppareissua piristivät sentään kolme keskustassa lennellyttä naakkaa. Eli kylläpä se kevättä tekee...