sunnuntai 4. marraskuuta 2012

28.10.2012 - Election day

Sunnuntaina olivat viimein kuntavaalit, ja koskapa kaikki tarvittava oli nyt tehty, oli iltapäivällä aikaa käydä pienellä retkelläkin. Olin edellispäivänä todennut Kemijärven olevan jäässä sen verran totaalisesti, että epäilin vain Juujärvellä ja Luusuassa olevan enää sulaa. Niinpä ajelin ensimmäisenä Juujärvelle. Vaikka järvi oli auki löysin sieltä pettymyksekseni vain kahdeksan isokoskeloa. Iloinen yllätys oli sen sijaan ohitseni lennähtänyt yksinäinen pyrstötiainen, joka oli samalla 183. Lapissa (Lapin lintutieteellisen yhdistyksen alueella) tämän vuoden aikana havaitsemani lintulaji. Eli Mäkisen Anssin vanha voimassa oleva aluevuodariennätys tuli nyt osaltani rikottua.


Luusuan Kulmunginniemen edustalla oli myös mukavasti sulaa, mutta ei ensimmäistäkään vesilintua. Sen sijaan kaukana Ulkuniemen suunnassa keskellä jäälakeutta istuskeli yksinäinen mustaselkäinen merilokki.


Kotipihassa näkyi päivän mittaan vielä punakylkirastaista sekä kaksi järripeippokoirasta. Ilta menikin sitten vaalitulosta jännittäessä ja alkuyö (ja pari seuraavaakin päivää) sitä sulatellessa. No - oma työni Kemijärven kaupunginvaltuustossa saa kuitenkin edelleen jatkua, josta tietenkin kiitos kaikille äänestäjilleni.

PS: Rengastin ja vapautin hoidossani olleen turturikyyhkyn pihallemme 21.10., jolloin se lennähti saman tien pihakuusemme latvaan ja katosi kohta kaupungille. Sen koommin ei lintua ole havaittu, joten toivottavasti se osasi vielä suunnata sinne minne pitikin - eli kauas etelään.