sunnuntai 18. toukokuuta 2014

14.-18.5.2014 - antaa kesän tulla...

Keskiviikkona poljin koulusta kotiin Kuumalammen kautta. Lammella näytti olevan taviparvi joka kuitenkin nousi siivilleen jo kaivaessani kiikaria repusta. Yksi lintu kuitenkin palasi kohta jään reunalle ja olikin yllätyksekseni heinätavikoiras. Iltasella kiersin Pitkänsillan ja keskustan paikat. Entisen pumppuaseman edustalla oli yllättävän hiljaista, ja syykin selvisi pian kun huomasin muuttohaukan istuskelevan Norvioväylän varressa. Pitkänsillan lapasorsat olivat eilisellä paikallaan ja venesataman suunnasta löytyi taas yllätys – harmaasorsakoiras.  ABC:n rannasta löytyi seuraava mukava laji eli punajalkaviklo, ja samaan paikkaan näkyi myös kaksi härkälintua. Hannantien lietteillä oli 80 liroa, neljä kapustarintaa ja punakuiri.
  

Viimeisenä havaintona kirjasin Riekonniemen edustalla lietettä tonkineen taivaanvuohen.
  

Torstaina käväisin nopeasti mutkan Kalkonniemessä, jonka edustalla oli nyt jo 140 tiiraa ja järven yllä lensi äänekäs seitsemän meriharakan parvi. Paikalla oli kalastajia hauenpyynnissä, ja Jyvälän Matti tulikin vastaan komean jänkäkoiran kanssa.
  

Imposenniemessä vilahti vielä suopöllö ja ABC:n punajalkaviklokin oli edelleen paikalla.


Perjantaina kuulin koulumatkalla ensimmäisen pajulinnun. Kokeenkorjaus ja eurovaalitouhut veivät lähes koko illan, mutta pyörähdin nopeasti Iinan kanssa Pitkälläsillalla. Retki palkittiin lapasotkaparilla ja ABC:n rannassa näkyneillä keltavästäräkillä ja kivitaskulla.

Lauantai meni edelleen kokeita korjatessa ja pihatöissä. Nyt pihaankin kuuluivat jo pajulintu ja kirjosieppo, ja pensasaidan leikkausoperaatio palkittiin pihassamme tiksutelleella nokkavarpusella. Jossakin vaiheessa päivää onnistuin näkemään koti-ikkunasta lentävän lehtokurpankin.

Sunnuntaina keli oli jo lähes kesäinen, mutta paperityöt kuten kokeiden korjaus, Vaeltajan lintuoppaan viimeistelytyö ja viimeisiin eurovaalikyselyihin vastaaminen veivät voiton. Päivän ainoa ulkoilu oli se, kun yritimme käydä kaupungilla äänestämässä, mutta vaalipaikka olikin jo mennyt kiinni. No - vielä ehtii… ;-)