sunnuntai 16. marraskuuta 2014

15.-16.11.2014 - pihalintuja

Viikko vierähti taas nopeasti, ja kaiken kiireen keskellä ehdin vain pari kertaa ulos. Keskiviikkona oli vielä Norvioväylällä jonkinmoinen sula, josta löytyivät tutut telkkä ja tukkakoskelo, mutta seuraavana yönä sekin meni umpeen. Perjantaina pyörähdin Allun kanssa Kalkonniemessä, jonka edusta oli yhä auki, ja kuikka uiskenteli edelleen sulassa.

Viikonloppuna ohjelmassa oli lähinnä kokeiden korjausta, mutta päätin (pihallemme perjantaina asettuneen kuusitiaisen innostamana) kokeilla pitkästä aikaan pihalintupyyntiä. Lauantai oli reilu pakkaspäivä ja lintuja liikkui hämmästyttävän hyvin heti aamukahdeksasta alkaen. Sunnuntai oli lauhempi, mutta onneksi tyyni, ja rengastus jatkui taas koko valoisan ajan - eli noin puoli neljään iltapäivällä.

Molempina aamuina havaitsin jo verkkoja viritellessäni taviokuurnia ja ainakin yksi kuusitiainen pyörähteli pihallamme, vaikkei verkkoihin lentänytkään. Verkkosaalis oli kuitenkin yllättävänkin monipuolinen, sillä rengastin viikonlopun aikana 92 lintua lajivalikoiman ollessa seuraava: talitiainen 41, sinitiainen 26, punatulkku 10, pikkuvarpunen 5, tilhi 3, hömötiainen 3, viherpeippo 2, käpytikka 1 ja varpunen 1.