tiistai 30. kesäkuuta 2015

3.-12.6.2015 - pihalintuja edelleen...

Aves Lapponian jälkeen keskityin taas jonkin aikaa lähinnä pihalintuihin, mutta mikäs siinä kun lintuja liikkui ja kävi pyydyksiin edelleen hämmästyttävän hyvin... Toki tuolle ajankohdalle osui myös kaikenmoisia luottamustoimia, kissanristiäisiä ja ehtolaiskokeita, joten niidenkin vuoksi oli kuun alkupuolisko vielä syytä viettää kotikulmilla.

Tiistaina 4.6. pihassa näyttäytynyt käki ei sentään jäänyt kiinni, mutta moni muu kyllä. Kuten seuraavana päivänä rengastamani punavarpunen.


Keskiviikkona 5.6. rengastin myös kesäkauden ensimmäiset nuoret linnut eli viherpeipon, vihervarpusen ja urpiaisen.
Torstaina 6.6. onnistuin saamaan takapihan verkkoon samaan aikaan kaksi mielenkiintoista rengastuslajia eli nokkavarpusen ja hauskan värisen pulun.


Torstaina 11.6. tuli taas hybridi eli varpusen ja pikkuvarpusen risteymä.Pääosissa olivat edelleen vihervarpuset, joiden joukossa oli jälleen myös pari vieraskontrollia, toinen Suomesta ja toinen peräti Sveitsistä asti (renkaan tekstinä Sempach, Helvetia)!


Myös punatulkkuja ja urpiaisia liikkui edelleen ja jakson lopussa alkoi tulla runsaasti viherpeippojakin.


Kaikkiaan rengastin kotipihasta kesäkuun alkupuoliskolla seuraavat linnut: vihervarpunen 231, viherpeippo 106, urpiainen 28, punatulkku 27, talitiainen 5, kesykyyhky 3, sinitiainen 3 ja pikkuvarpunen 2 sekä räkättirastas, hömötiainen, varpunen, varpusristeymä, peippo, punavarpunen, nokkavarpunen ja keltasirkku yksi kutakin.