maanantai 21. lokakuuta 2013

15.10.2013 - matkahuoltoa?

Tiistaiaamuna Janne nakkasi minut seitsemäksi Raaheen, josta hyppäsin Turusta Ouluun menevään bussiin. Olin viime tipassa päättänyt palata kotiin junan sijasta dösällä, sillä tälle autolle oli Matkahuollon nettisivuilla luvattu jouhevat jatkoyhteydet Kemijärvelle asti, ja aikataulukin näytti kaikin puolin oikein mukavalta.

Oulussa käväisin pikaisesti linja-autoasemalla aamukahvilla ja kiiruhtaessani pysäkille säikähdin, kun Rovaniemen bussia ei näkynytkään. Eskelisen auto tulikin lähtöpysäkille reilut viisi minuuttia myöhässä ja kun kysyin kuljettajalta jatkoyhteydestä, sain vastauksen, että ”Kemijärven bussi lähtee puolelta, eli ehdit siihen jos ei olla myöhässä. Mutta niitähän menee vähän väliä.”

Ihmettelin kuskin asennetta ja huoli alkoi kasvaa pitkin matkaa, kun aikataulu ei todellakaan näyttänyt pitävän. Jossakin vaiheessa kuulin kuskin soittavan Rovaniemen Matkahuoltoon ja kertovat, että ollaan parikymmentä minuuttia myöhässä ja kyydissä olisi ainakin yksi Kemijärven bussiin menijä. Kuitenkin viralliset kuulutukset autossa kertoivat vain siitä, että vain Eskelisen pohjoiseen menevät bussit odottavat tätä autoa.

No – saavuttuamme Rovaniemelle sain kuulla Kemijärven jatkoyhteyden lähteneen, ja seuraava auto lähtisi vasta neljän tunnin päästä! Möllärin kuskilla ei ollut kuulemma lupaa viivyttää lähtöä yli 15 minuuttia. Ketutuskäyrä oli tässä vaiheessa jo aika korkealla – Eskelisen kuskin mokailujen takia koko päivä alkoi olla pilalla.

Keksin kuitenkin yhden tavan ainakin yrittää parantaa mielialaa – joten hyppäsin taksiin ja ohjeistin kuskin ajamaan ”Ylikylän risteyksen puomille tai Aronperän täyttömaa-alueelle”. Tosin kerroin samalla tälle viehkolle nuorelle naiskuljettajalle perusteet outoon osoitteeseen, jottei luulisi minua aivan pimeäksi…

Ja syyhän oli paikalla muutama päivä sitten oleillut isokirvinen, jota yritin sitten muutaman tunnin ajan kompata esiin alueen heinikoista - mutta turhaan. Sain siivilleen ainoastaan yhden kiurun ja niittykirvisen.

Mieliala ei siis ollut yhtään sen parempi lompsiessani takaisin linja-autoasemalle. Vasta piipahdettuani kahvilla linja-autoaseman lähihuoltoasemalla ja saatuani siellä paitsi hyvää evästä, myös perusystävällistä lappilaista palvelua alkoi elämä taas voittaa…


Saavuttuani viimein Kemijärvelle klo 17:45 kävelin rinkkoineni ja kaukoputkineni suoraan seurakuntatalolle siellä klo 18 alkaneeseen kirkkovaltuuston kokoukseen. Kotiin tulo meni siis varsin myöhään, ja voi hyvinkin olla, että menee aika pitkään ennen kuin seuraavan kerran käytän pitkiin siirtymisiin linja-autoa.