keskiviikko 6. elokuuta 2014

1.-6.8.2014 - loman loppu

Elokuun alkupäivät olivat taas tuskastuttavan kuumia. Perjantaina kävin ajelemassa lenkin Isokylän suunnalla. Imposenniemen peltojen yllä lensivät tuulihaukka ja käki ja kauempana taivaalla kaarteli hiirihaukka, mutta muuten oli varsin hiljaista. Pitkänsillan ympärillä oli kuitenkin komea määrä härkälintuja. Sillan eteläpuolella näkyi yksi poikue, jossa emojen seurassa oli kaksi poikasta, jonka lisäksi eteläpuolella oli kaksi vanhaa paria ja pohjoispuolella neljä vanhaa pariskuntaa. Siis yhteensä 16 härkälintua.


Sunnuntaina käväisimme Kemijärven keskustassa lounaalla, jolloin Veikka hoksasi pitserian ikkunan alla kuolleen pikkulinnun, joka olikin yllätykseksemme nuori sinirinta. Iltasella kävimme uimassa niin ikään keskustassa. Muiden uimareiden lisäksi Pöyliöjärven rannalta löytyi mm. pari nuorta pikkutylliä ja västäräkkiä sekä ihan kuvauksellinen nuori naurulokki.





Tiistaina koitti sitten arki, kun koululla oli suunnittelupäivä joka jatkui osaltani kaupungintalolla valtuustoryhmien puheenjohtajien palaverin merkeissä. Kävellessäni iltasella kotiin lenteli Kuumalammella käki. Syyslukukausi alkoi keskiviikkona lähes 30 asteen helteessä. Koululta kotiuduttuani rengastin kotipihalta jokusen varpusen ja pari nuorta pikkuvarpusta, ennen kuin oli melkeinpä pakko suunnata Kalkonniemeen uimaan.