torstai 21. heinäkuuta 2016

8.-9.7.2016 - hiirihaukkoja ja rokkenrollia

Perjantaiaamuna sain puhelun, jossa soittaja kertoi Pöyliöjärven rantamilta löytyneestä kanahaukan pesästä ja kyseli, olisinko halukas rengastamaan siellä olevia poikasia. Olinhan minä, vaikka vähän epäilinkin, että kanahaukan poikaset saattaisivat olla jo liian isoja rengastettaviksi - eli lentokykyisiä. Sovimme kuitenkin tapaavamme tunnin sisällä Pöyliönperässä, laitoin rengastusvehkeet valmiiksi ja ajelin paikalle. Yllätyksekseni minua odoteltiinkin siellä mönkijän kanssa, ja hypättyäni peräkärryyn pitkien alumiinitikkaiden päälle sain kyydin pesälle asti.

Pesälle kiivettyäni siellä odotti kolme komeaa haukanpoikaa, mutta - kuten olin jo vähän ehtinyt epäilläkin - kyseessä eivät olleet kanahaukan vaan hiirihaukan poikaset. Käytin poikaset vuorotellen pesän alla, jossa rengastin, mittasin, punnitsin ja kuvasin ne.
Haukkaemo saapui pesän ylle varoittelemaan sopivasti vasta juuri kuin olin palauttanut viimeisenkin poikasen risulinnaansa.


Muuten loppuviikko kului pääosin Kemijärven keskustassa musiikkifestareiden ja niihin liittyneiden oheistapahtumien merkeissä. Koska festarilavalle oli kotoamme vain reilut 500 metriä ja ämyrit olivat sopivasti meillepäin, saattoi esim. perjantai-illan pääesiintyjää Juha Tapiota kuunnella ihan vain kotona tuuletusikkunat avaamalla. Lauantaina kävin myös paikan päällä seuraamassa R3belsin, Ellinooran, Anssi Kelan ja Kaija Koon keikat, joita säesti myös festarialueen yli lennellyt kaakkuri.