keskiviikko 27. toukokuuta 2015

18.-22.5.2015 - jallu ja pulu

Maanantaina sain juuri koulupäivän loputtua yllättävän puhelun... Jarmo Kumpula soitti löytäneensä juuri Kummunkylän ja Varrion väliltä Kumpulammelta valkoisen haikaran. Ajoin saman tien kotiin, nappasin kiikarit ja kameravehkeet matkaan ja lähdin tykittämään kohti Kostamoa. Perille päästyäni Jarmo oli edelleen paikalla lammen ja Kemijoen välisellä penkalla, Juhani Kumpula käveli paikalle koiransa kanssa ja mikä tärkeintä - komea jalohaikara patsasteli yhä lammen rannassa.


Räppäsin haikarasta nopeasti muutaman kuvan, onnittelin löytäjää, laitoin hälyn liikkeelle ja ajelin takaisin keskustaan juuri alkavaan kirkkovaltuuston kokoukseen. Siellä yllätyksekseni koko muu porukka oli pukeutuneena parhaimpiinsa virallista yhteiskuvausta varten, ja meikäläinen saapui paikalle bongausreissulta rähjäisissä farkuissa ja hupparissa - mutta varsin tyytyväisenä kuitenkin...

Pari seuraavaa vuorokautta menivätkin sitten kokonaan kouluhommissa, kun oppilaiden numerot piti olla koneella niinkin aikaisin kuin 20.5. - joskin jo sinä iltapäivänä verkottelin taas vähän pihalintuja ja kävin myös iltaretkellä, jonka ainoaksi havismerkinnäksi jäivät Kalkonniemessä kelluneet 40 tukkakoskeloa.

Loppuviikon rengastussaldoksi kertyi 118 vihervarpusta, 11 punatulkkua, neljä urpiaista, hömötiainen, sinitiainen ja melkoisena bonuslajina pulu, joita oli alkanut näkyä pihallamme edellisviikonlopusta alkaen.


Mainittavimpana kontrollina oli taas yksi paikallinen käpytikka.

Perjantai-illaksi ajelin Ouluun Alakojolan Mikon luo, jonne Janne ja Kiljusen Jassi olivat myös saapuneet, ja aloimme valmistautua viikonlopun koitokseen - PPLY:n 30 -vuotisjuhlaralliin.