keskiviikko 6. toukokuuta 2015

4.-5.5.2015 - lähiretkiä

Maanantaiaamu alkoi lintutilanneraportilla Lapin radioon, ja heti koulun jälkeen pyörähdin Lapin Kansan toimituksessa, jossa teimme jutun vastikään ilmestyneestä Lapin-vaeltajan lintuoppaasta. Seuraava ohjelmanumero oli juhlaruokailu Tuukan 16 -vuotissynttäreiden johdosta ja sen jälkeen pyydystin taas muutaman urpon, spinarin ja järrin. Iltasella lähdin sitten Veikan kanssa pikkuretkelle Isokylän suunnalle...

Ensimmäiset paremmat havikset löytyivät Imposenniemen pelloilta, jossa näkyi 10 kulorastasta ja neljä taivaanvuohta. Kalkonniemen edustalta löysimme 83 kalalokkia ja pari selkälokkia, ja Kaisansalmen edustan parasta tarjontaa edustivat kaksi kaakkuria.


Jyrkkäläntien pellolla oli jälleen 11 kuovia, ja myös Jousilammen lapasorsa oli edelleen paikalla.


Pitkänsillan pengertieltä näimme ohi lentävän kurjen ja neljä uiveloa, ja illan jo hämärtyessä saapui Pöyliöjärven sulalle kaksi valkovikloa.

Tiistaina rengastelin taas muutaman tunnin jo ennen kouluun menoa ja jatkoin sitä vielä iltapäivällä. Pihaan kuului nyt laulurastas ja pihan yli lensi isokäpylintu. Kaikkiaan maanantain ja tiistain rengastussummaksi tuli vielä 34 vihervarpusta, 27 urpiaista, kuusi järripeippoa, kaksi punatulkkua ja viherpeippo.


Illalla kävin taas Veikan kanssa retkellä. Ensimmäinen etappimme Hannantien edustan liete tuotti heti pikkutyllin, mutta jäteaseman ruderaattikenttien nopea komppaus ei tuottanut mitään mainittavaa, vaikka paikalla olikin ilahduttavan runsaasti rastaita. Kiepaus Pitkälläsillalla tarjosi kivitaskun, kurkiparin ja seitsemän uiveloa, ja venesataman edustalle revenneestä sulasta löytyi jo kaakkurikin.