maanantai 31. elokuuta 2015

27.-29.8.2015 - valkoinen lanttu

Torstaina starttasin koulun jälkeen kohti Savonlinnaa ja siellä kahtena seuraavana päivänä pidettävää KD:n puoluekokousta. Oma jännityksensä oli toki siinä, että sekä Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun että Pohjois-Karjalan piirijärjestöt olivat houkutelleet minut puolueen varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Menomatkan ainoa erikoisempi havainto olivat yötaivaalla näkyneet revontulet, joita pysähdyin muutaman kerran katselemaan Rantasalmen ja Savonlinnan välillä. Tien varrella raksuttaneet idänhepokatit pitivät kuitenkin huolen siitä, että revontulista huolimatta tiesin olevani jossakin ihan muualla kuin Lapissa.

Perjantai kuluikin sitten pääosin kokoustellessa. Varapuheenjohtajakisassa tulin kymmenen ehdokkaan joukossa viidenneksi ihan mukavalla 161 äänen tuella, eikä läpipääsykään jäänyt kovin kauas. Iltajuhlan jälkeen huomasin noin klo 22 aikaan kännykästäni hälyviestin - Juvalta oli ilmoitettu Tiiraan "nuori valko-otsalepinkäinen". Koska satuin olemaan naapurikunnassa ja tiesin alueen ornien olevan seuraavan päivän jumissa Rantasalmella pinnarallissa päätin piipahtaa ennen aamupalaa pienellä täsmäretkellä.

Aamukuudelta olinkin jo tien päällä, ja saavuttuani nuottien mukaiselle paikalle totesin olevani siellä yksin. Täsmälleen Tiiran ilmoittamassa paikassa olevasta pusikosta kuului kuitenkin heti lepinkäisen ääntelyä ja sieltä tuli esiin nuori pikkulepinkäinen. Kohta pusikossa vilahti myös vaaleampi lintu ja hetken päästä huomasin tuijottavani kummaa pikkulintua, jolla oli puhtaan valkea pää ja vatsapuoli. Ensimmäinen ajatus oli leukistinen varpunen, mutta päästyäni lähemmäksi lintua totesin senkin nuoreksi pikkulepinkäiseksi. Ilmankos linnun löytäjä oli ollut "hieman" eksyksissä määrityksensä kanssa...
Kuvailin lintua jonkin aikaa ennen kuin palasin Kasinonsaareen jatkamaan kokousta, jossa tulin sentään valituksi Lapin edustajaksi puoluevaltuustoon. Kokouksen päätyttyä piipahdin kummivanhempieni luona, jonka jälkeen tapasin pinnarallista palailevan veljeni Jannen Punkaharjulle menevän tien varressa ja ajelimme peräkkäin Parikkalaan valmistautumaan tulevaa retkipäivää varten.