torstai 14. tammikuuta 2016

4.1.2016 - Pico del Teide

Maanantaiaamuna hyppäsimme bussin kyytiin ja lähdimme opastetulle retkelle kohti Teneriffaa hallitsevaa tulivuorta, Teideä. Alun mutkaiset osuudet kanarianmäntymetsien läpi kohti vuoren huippua olivat osan mielestä vatsaavääntäviä, mutta vuoren päälle vievän hissin ala-asemalle päästyämme varhainen starttimme palkittiin, ja pääsimme hissiin jonottamatta.Vaikka täällä ylhäällä oli ollut pakkasaamu lämmitti Aurinko jo mukavasti vuoren laellakin.
Ala-asema eikä vuoren huippukaan palkinnut sen eksoottisemmilla lintuhavainnoilla - joku kanariantiltaltti vain näytti lymyilevän alueen pensaikoissa. Lyhyt siirtyminen kraatterilaakson pohjalla muutti kuitenkin tilanteen heti paremmaksi.


Maisemakuvia ottaessani Tuukka huomautti aivan viereeni putkahtaneesta pikkulinnusta. Siinä istui kanariankirvinen, joka kuitenkin jatkoi matkaansa jo ennen kuin ehdin vaihtaa objektiivin pidemmäksi. Mielenkiintoista kuvattavaa löytyi kuitenkin kohta lisää, kun kävin pienellä kävelylenkillä Jumalan peukaloksi kutsutun kivipaaden ympäristössä.Erämaisessa maisemassa päivysti mielenkiintoisen näköinen koenigi -alalajin etelänisolepinkäinen.Kiertueemme seuraava etappi oli El Portillon kylässä sijaitseva ravintola Bambi, jossa pysähdyimme kahvi-/ruokatauolle. Heti autosta noustuamme tärppäsi, sillä ravintolan parkkipaikalla kipitteli reissun toinen kanariankirvinen.Kahvilan terassilla oli puolestaan linnuille laitettu ruokintapaikka, jossa vieraili taukomme aikana useita kanarianhemppoja ja jokunen afrikansinitiainen, mutta ei kuitenkaan kovasti toivomaani kanarianpeippoa.Palasimme Puerto de la Cruziin pitkän kaavan kautta, eli ajoimme El Rosarion ja saaren pohjoisen lentokentän kautta. Alkumatkasta maisemat olivat edelleen todella komeita.Loppupätkästä näimme taas mm. lukuisia tuulihaukkoja, El Rosarion kylällä lensi ainakin neljä hiirihaukkaa ja loppumatkan kruununa oli lentokentän aidalla istunut kalliopyy.

Iltapäivän ja illan vietimme taas kaupungilla.


Rantatyrskyjen seasta löysimme nyt useita rapuja.Jokapaikanlintuja eli kesy-/kalliokyyhkyjä riitti tietenkin myös tänne, mutta laavakivien seassa kahlaili nyt myös kotoinen pikkukuovi ja näimme ohimennen retken ensimmäisen virtavästäräkin.