perjantai 29. huhtikuuta 2016

11.-15.4.2016 - arkiviikko Kemijärvellä

Maanantaina kävin hyppytunnilla pyöräilemässä kaupungilla. Ainoaksi havaintomerkinnäksi jäi kirkon kohdalla vastaan juossut västäräkki. Tiistaina kotipihassa lauloi peippo ja koulumatkalla näkyi taas västäräkki. Iltasella kävin ajelemassa lenkin Isokylän suunnalla. Kaisansalmen rannassa näkyi 40 pulmusta ja sulassa kolme joutsenta, sinisorsapari ja kaksi isokoskeloa. Jousilammen rapakossa oli joutsenparin seurassa jo töyhtöhyyppäkin.


Jäältä Isokylän edustalta sekä Kotajoelta löytyi vielä muutama joutsen, sinisorsa ja telkkä lisää. Pitkänsillan ympärillä lenteli kuusi harmaalokkia, mutta Kuumalammen pumppaamon vierustalla oli jäällä yllätyksekseni jo isompikin lokkiparvi - 16 nauru- ja neljä kalalokkia. Illalla näin vielä aivan keskustassa 30 pulmusen parven.  

Keskiviikkona piharuokinnallamme kävi jo kahdeksan peipon parvi ja lähimmät isokoskelot ja sinisorsat löytyivät jo keskustan sulilta. Torstaina laitoin pitkästä aikaa verkot pihalle, ja sain kiinni pikkuvarpusen sekä kolme talitiaista ja viherpeippoa. Pihakuusen latvassa käväisi rautiainenkin. Arkiviikon lopuksi käväisin perjantaina taas Isokylällä, nyt Veikan kanssa. Kaisansalmen joutsenmäärä oli noussut kymmeneen, joiden lisäksi sulalla oli vain kolme sinisorsaa. Jousilammen töyhtöhyypän seurana oli niin ikään sinisorsapari, ja oikeastaan koko reissun ainoa yllätys olivat Ollilantien varresta löytämämme kolme naakkaa.