keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

23.6.2016 - Pöyliönperästä Tohmoon

Torstaina lähdin taas puolenyön jälkeen pyöräilemään - tosin kohteenani olivat tällä kertaa Kemijärven keskustan länsipuoliset alueet eli Pöyliönperä, Särkikangas ja Tohmo. Jo koulumme kohdalla lensi ylitseni yllättäen tervapääsky, vaikkei kello ollut vielä yhtäkään yöllä, ja Pöyliöjärven uimarannalla juoksenteli muutamia tyllejä ja pikkutyllejä sekä yksinäinen valkoviklo.Pöyliönperässä lauloi vain lehtokerttu ja sieltä palatessani tien yli vilahti kettu. Särkikankaalle saavuttuani kuulin koulun kohdalla laulavan tiltaltin. Lehtokerttuja oli äänessä siellä täällä ja Tohmontien varresta löytyi ilokseni erittäin aktiivisesti laulanut pensaskerttukin.


Kaikkein kauimmaisessa etapissani eli Tohmon venesatamassa kalasteli kalasääski, ja sieltä lähdin sitten pikkuhiljaa polkemaan taas kotia kohden kellon näyttäessä aamukolmea.


Tohmosta löysin vielä rautiaisen ja Särkikankaan venesataman yläpuolella uiskenteli härkälintupariskunta. Keskustaa lähestyessäni kuulin ratavarresta jo aamun toisen pensaskertun, ja Ahvensalmella luritellut lehtokerttu olikin jo retken seitsemäs lajinsa edustaja.