sunnuntai 25. lokakuuta 2015

13.10.2015 - Hokkaidolle

Tiistaiaamuna jätimme hyvästit Tokiolle ja suuntasimme Hanedan lentokentälle, josta lähti lentomme kohti Sapporoa. Koneesta olikin vielä mukava katsella Tokion maisemia.


Pilviverhon yläpuolelta löytyi kaipaamamme Fujikin.


Hokkaidoa ennen oli melkoisia ilmakuoppia, ja kun maata alkoi viimein näkyä oli maisema mukavan maaseutumainen.Bussimatkalla Chitosen lentokentältä Kemijärven ystävyyskaupunkiin Sobetsuun tajusimme olevamme ympäristössä, joka muistutti hämmästyttävän paljon Pohjoismaita. Puut olivat ruskassa, ensimmäiset tunnistamani puut olivat koivuja, ja vuoristoinen "tunturimaisema" oli välillä kuin Kilpisjärveltä tai Pohjois-Norjasta. Myös keli oli muuttunut rajusti, sillä helteisen aamun jälkeen hytisimme nyt kotoisan vilpoisessa syyssäässä.

Sobetsuun päästyämme pääsimme suoraan bussista paikallisten järjestämään tulojuhlaan, jossa oli esityksiä laidasta laitaan ja myös kaupunkien virallisia puheenvuoroja ja lahjojen antoa puolin ja toisin.Juhlan jälkeen siirryimme isäntäperheiden luo, eli seuraavat kolme yötä vietimme kotimajoituksessa paikallisissa perheissä. Ilta menikin sitten omaan erittäin miellyttävään isäntäperheeseemme tutustumalla.