lauantai 31. lokakuuta 2015

18.10.2015 - Home sweet home

Viimeisenä reissuaamuna kokoonnuimme jo klo 05:30 hotellin ala-aulaan, pakkauduimme bussiin ja suuntasimme lentokentälle. Bussin ikkunasta näkyi vielä jokunen haarahaukka ennenkuin olimme perillä Chitosen lentoasemalla. Lento Sapporosta Tokion Naritan kentälle sujui nopeasti, ja siirtymisemme Helsingin koneeseen sitäkin nopeammin - eli päästyämme kaikenmaailman tullimuodollisuuksista meillä oli jo melkoinen kiire ehtiä seuraavalle lennolle.


Paluulento Helsinkiin kulki huomattavasti pohjoisempaa reittiä kuin tulomatkamme, jolloin lensimme mm. Baikal -järven yli ja myös Kiinan ilmatilassa. Mielenkiintoinen, mutta sitäkin hauskempi yksityiskohta oli edellisen kotikuntamme eli Enontekiön näkyminen lentokartoissa pitkin matkaa!


Nyt pääsin ilokseni ikkunapaikalle, josta oli ihan mielenkiintoista katsella mm. alle avautuvaa laajaa ja kylmää Siperiaa.
Matka "Nousevan Auringon maasta" Suomeen piti päivän pitkänä, eli käytännössä päivämme jatkui kuudella tunnilla kunnes noin klo 15 Suomen aikaa alkoi alapuolella näkyä vanhoja tuttuja retkiseutujani (Laajalahti, I-H, Finnå...) ja olimme viimein Helsingissä.Jatkolento Rovaniemelle lähti sekin varsin pian, ja Jätkänkynttilän maisemissa olimme noin klo 17:45.


Viimeinen siirtymä Kemijärvelle mentiin taas pikkubussilla, ja siinäpä tämä reissu sitten olikin.