lauantai 31. lokakuuta 2015

17.10.2015 - Sapporossa

Viimeisen kokonaisen reissupäivän aamuna oli maisema hotellin ikkunasta taas varsin kaupunkimainen.


Poikkeuksellisesti olimme koko päivän julkisen liikenteen varassa, ja heti aamiaisen jälkeen lähdimmekin lompsimaan kohti metroasemaa.


Samaan suuntaan näytti olevan menossa myös kerrostalojen keskellä lentänyt harmaahaikara.


Aamupäivän kohteemme oli iso keksitehtaan ja museon yhdistelmä Shiroi Koibito Park.


Myös täällä oli WC -tilojen valistus kohdillaan...


Iltapäivän ohjelmassa oli shoppailua Sapporon vähän turhankin vilkkaassa keskustassa, ja päästettyäni muut kauppakeskuksiin ehdin tehdä ennen lounasta puolentoista tunnin mittaisen oman retken lähistöllä sijaitsevaan Hokkaidon yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan. Maisemat olivatkin hienoja, ja myös lintuja kuului olevan paikalla suhteellisen runsaasti.
Mutta vaikka ääniä kuuluikin paljon, olivat linnut täälläkin erittäin piilottelevia - ja retken kuvausaldo jäi toinen toistaan kehnommiksi dokumenttiotoksiksi pusikoissa vilahdelleista siivekkäistä ja yhdestä hännäkkäästäkin. Eniten aikaa ja hermoja veivät puskissa piileskelleet tsik -sirkut, jotka eivät millään meinanneet tulla näkösälle, mutta olivat kait ainakin harmaapää- ja ohotansirkkuja... Lisäksi paikalla näkyi ainakin japaninbulbuleita, tali-, kirjo- ja viitatiaisia, pähkinänakkeleita ja nokkavarpusia, mutta oikeastaan vain paksunokkavarikset olivat edes jokseenkin yhteistyökykyisiä.


Lounaan (eli mäkkärillä vetäisemäni katkarapupihvillä varustetun hampurilaisen) jälkeen päädyin itsekin kauppoja kiertelemään, ja siinä se viimeinen reissupäivä sitten kohta olikin. Päivän päätteeksi söimme taas porukalla jossakin huikeassa buffet -pöydässä, ja illan ohjelmassa olikin sitten kamppeiden pakkaamista ja valmistautumista seuravan aamun aikaiseen herätykseen ja piiitkään kotimatkaan.