keskiviikko 18. toukokuuta 2016

6.5.2016 - latauspäivä

Herätyskello soi armottomasti jo keskiyöllä ja kohta löysimmekin itsemme Patotieltä kuuntelemasta kaulushaikaroiden, luhtakanojen, luhtahuittien ja viitasammakoiden sekakuoroa. Kuulimme lyhyehkön yöretkemme aikana ainakin viisi huittia, seitsemän luhtakanaa ja kaksi satakieltä sekä useita muuttavia mustalintuja, mutta mitään isompaa yllätystä ei vastaan tullut. Siikalahdella yöpyvät hanhet pitivät myös melkoista mekkalaa, ja muutamaan kertaan kuulimme punasotkien ja nokikanojenkin ääntelyä.

Aamulla Janne lähti töihin ja itse kävin ensin paikkaamassa Harrin pihapiirissä edellisiltana nuijaamani käenpiian ja jatkoin sitten Siikalahdelle. Aamun ohjelmassa oli linturetken vetäminen KD:n Parikkalan paikallisosaston väelle, ja paikalla olikin kolmisenkymmentä linnuista ja luonnosta kiinnostunutta. Lintutornikierroksen jälkeen kahvittelimme, paistoimme makkaraa ja rupattelimme pitkään opastuskeskuksen edustalla, ja retkeläisten poistuttua lompsin sitten Patotien tornille, jonne Jannekin saapui ruokatuntiaan viettämään. Paikalla oli yllätykseksemme myös Hotulaisen Kimmo, jonka värikkäät jutut piristivät helteistä ja hiljaista lintupäivää.

Jannen päästyä töistä kävimme ensin syömässä ja iltapäivällä lähdimme sitten kiertämään häneltä vielä tarkastamatta jääneitä pöllönpönttöjä. Metsäkierros palkittiin mm. laulavalla tiltaltilla, soidintavalla ukkometsolla, hirvellä ja kangasvuokoilla, mutta ainoat pöntöistä löytyneet asukkaat olivat talitiaisia. Illan viimeisellä valolla kaivoimme vielä Härskiinmutkan edustalta puolenkymmentä allia, jonka jälkeen lähdimme lataamaan akkujamme seuraavan päivän suurta koitosta eli Tornien taistoa varten.