sunnuntai 11. syyskuuta 2016

29.-31.8.2016 - viimeiset kesäpäivät

Maanantaina ohjelmassa oli Rovaniemellä pidetty "sidosryhmäseminaari Kemijoen vesistöalueen vaelluskalakantojen elvyttämiseksi", johon osallistuin kaupunginhallituksen nimeämänä edustajana. Itä-Lapista olikin mukavasti porukkaa paikalla, vaikka jouduimme hämmästykseksemme kuuntelemaan alustuksia, joista useammassakin Kemijoki oli rajattu kulkemaan vain Rovaniemeltä Kemiin. Eli paljon on vielä vääntöä luvassa, jos ja kun tahdomme lohen nousevan myös latvavesille asti...

Tiistaina kävin hyppytunnilla pyörähtämässä Kuumalammella, jossa järven puolella tänä vuonna pesinyt joutsenpari ruokaili poikastensa ja muutaman haapanan, sinisorsan ja tavin kanssa. Kuumaniemen entisen koulun puoleiselta niityltä löysin yllätyksekseni peräti viisi neitoperhosta.


Keskiviikkona palasin Kuumalammelle kameran kanssa, mutta joutsenet olivat siirtyneet taas järvelle. Perhosjahti onnistui sen sijaan hyvin, sillä edellispäiväisellä paikalla liihotteli edelleen ainakin kaksi neitoperhosta sekä varsin kuvaukselliseksi heittäytynyt herukkaperhonen.
Iltasella kokeilin pitkästä aikaan pihalintupyyntiä ja rengastin punakylkirastaan, hömötiaisen ja viherpeipon.


Lisäksi kontrolloin viime vuoden toukokuussa rengastamani punatulkkukoiraan ja vanhan tutun "nestorin" - 18.9.2010 rengastamani hömötiaisen.Linnuille houkuttimeksi laitetut eväät kiinnostivat tietenkin myös oravaa.