torstai 2. tammikuuta 2014

2.1.2014 - Isokylän talvilintulaskenta

Vuoden toisena päivänä olikin sitten vuoden toisen talvilintulaskennan vuoro. Aloituspaikassani Kalkonniemen kärjessä koputteli heti käpytikka ja kohta ohitseni vilahti närhikin. Männyissä vilahteli tali-, sini- ja hömötiaisia ja Imposenniemen kärkeen päästyäni lajimäärä oli kasvanut myös variksella, harakalla ja punatulkulla. Imposenniemen läpi kävellessäni näin yksinäisen korpin sekä kolme teeriparvea, joissa oli yhteensä 23 lintua.


Isokylälle päästyäni alkoi ilmatilassa liikkua myös viherpeippoparvia ja perinteisestä paikasta Karsimustien varresta pölähti yhden lintulaudan alta taivaalle 30 varpustakin. Laskennan parasta lajia - tai oikeammin alalajia - osasin vähän odottaakin. Syyslaskennassa marraskuun alussa löytämäni nokivaris ruokaili nyt 10 harakan ja neljän variksen kanssa pienellä peltopläntillä Kärppäläntien ja Rantapolun välissä. Ja tuskinpa se Isokylältä mihinkään lähteekään ennen kevättä.

Kalkonniemestä Kotajoen sillan pienelle sulalle kulkeneelta laskentareitiltä löytyivät nyt seuraavat linnut: teeri 23, käpytikka 1, hömötiainen 12, sinitiainen 6, talitiainen 67, närhi 1, harakka 21, varis 9, nokivaris 1, korppi 1, varpunen 30, viherpeippo 53 ja punatulkku 4. Päivän lumijäljistä mainittavimmat olivat aivan tuoreet metsäkauriin jäljet.