sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

8.3.2014 - Isokylän kevätlaskenta

Lauantaiaamuna olin taas talvilintureitillä, eli kävelin laskentareittini Kemijärven Kalkonniemestä Kotajoen sillalle. Sää oli lauha, pilvinen ja ikävän tuulinen, mutta pitkälle yöhön asti kestänyt sade oli kuitenkin onneksi tauonnut kuten oli luvattukin.


Kalkonniemessä ei tuulen takia näkynyt linnun lintua ja vielä Imposenniemen kärjessä tuuli haittasi jonkin verran havainnointia, mutta kärjen ruokinnoilla oli kuitenkin vilinää. Laskennassa vastaan tulleet linnut olivat kuitenkin aivan peruslajistoa, kunnes Kärppäläntien varressa pääsin sentään tuulettamaan. Vanha tuttu nokivaris oli kuin olikin edelleen paikalla suorittaen pari komeaa ohilentoa.

Laskentarupeaman saldo oli seuraava: käpytikka 1, hömötiainen 6, sinitiainen 4, talitiainen 29, harakka 19, varis 6, nokivaris 1, varpunen 5, viherpeippo 18 ja keltasirkku 1. Iltapäivällä kävin vielä uudelleen Isokylällä tutkailemassa jos vaikka saisin nokivaakusta uusia kuvia, mutta linnusta ei näkynyt enää jälkeäkään.

Nokivariksen ansiosta ihan hyväksi kääntynyttä lintupäivää piristi entisestää se, että tuoreimpien sähköpostien joukosta löytyi muutama edelliskesän rengastuksistani tullut mielenkiintoinen löytö; Kemijärvellä rengastamani muuttohaukka oli otettu 13.2. hoitoon Tanskassa ja Ranuan Simojärvellä rengastamani harmaalokki oli luettu 23.2. Puolassa.