maanantai 2. maaliskuuta 2015

2.3.2015 - Isokylän kevätlaskenta

Hiihtolomaviikon kunniaksi maaliskuun toisen päivän ohjelmassa oli Isokylän talvilintulaskennan kevätkierros, jonne lähdin annettuani ensin puhelimitse lintutilanneraportin Lapin radioon. Päivä oli edellisen tapaan pilvinen ja tuulinen, mutta tuulesta huolimatta jo Kalkonniemen kärjessä liikkui tiaisia ja yllätyksekseni hippiäinenkin. Tien pinta oli aivan jäinen ja niemen tyvellä onnistuin liukastumaankin. Ylös päästyäni lähti edestäni lentoon teeri, sitten toinen ja kohta Kalkonniemen ja Imposenniemen välisen kannaksen yllä kuhisi teeriä - jotakuinkin neljänkymmenen linnun verran.


Peräposiontien varressa vastaani lensi korppi, joka oli todennäköisesti käynyt aterioimassa tien varresta löytyneellä jäniksenraadolla ja Isokylän puolella alkoi siellä täällä näkyä viherpeippojakin. Muuten oli kyllä hiljaista, ja perinteisesti hyvä Karsimustien ruokintakin oli tyhjä linnuista. Sen sijaan Rantapolun ruokinnalta löytyi ainakin 25 varpusta ja viisi pikkuvarpusta.

Jossakin Kotavaaran suunnalla kaarteli vielä kaksi korppiparia ja toinen teeritokka nousi ilmaan aivan reitin loppuosassa - ja päästyäni päätepisteeseen Kotajoen sillalle lensivät nuo 20 teertä siellä olevan sulan yli.


Kaikkiaan havaitsin laskennassa seuraavat linnut: teeri 60, hippiäinen 1, hömötiainen 8, sinitiainen 10, talitiainen 33, harakka 33, varis 4, korppi 5, varpunen 25, pikkuvarpunen 5, viherpeippo 14 ja urpiainen 46.