torstai 30. huhtikuuta 2015

13.-19.4.2015 - vaaliviikko

Eduskuntavaaleja edeltävä viikko oli edelleen melkoista matalalentoa. Viikkoon mahtuivat mm. kaupunginhallituksen kokous, paneeli Kemijärven kirjastolla, valtuuston iltakoulu, vaalitilaisuus Torniossa ja koko vaalityön päättänyt puolueiden yhteinen vaalitapahtuma Rovaniemellä. Kaiken tämän tein edelleen virkatyöni ohessa, ja esim. 16.4. ehdin iltapäivällä pyytää taas jokusen pihalinnunkin - eli 23 urpiaista, viisi vihervarpusta, kaksi punatulkkua, tali- ja sinitiaisen sekä keltasirkun.


Perjantaisella Tornion keikalla 17.4. alkoi tuntua jo keväältä, kun tien varsilla Rovaniemen teollisuuskylästä eteenpäin alkoi löytyä töyhtöhyyppiä, ja pikavisiitti Raumojärvelle tuotti piekanan ja sinisuohaukan. Paluumatkalla Hirvaalla lauloi punarinta ja sulalta löytyi 55 harmaalokkia, kuusi merilokkia, viisi telkkää ja kaksi isokoskeloa. Piipahdin palatessa myös Raution Ilkan luona LLY:n hallituksen kokouksessa, josta lähtiessämme näin Mäkisen Anssin kanssa kanahaukan.

Vaalipäivänä kiire jo vähän helpotti, mutta stressitaso oli sen verran korkealla, että olin ylhäällä jo aamuviideltä - punarinnan laulaessa kotipihassamme. Laitoin kohta kuuden jälkeen verkot pyyntiin ja rengastelin pihalintuja pieniä taukoja lukuunottamatta alkuiltaan saakka. Saaliiksi kertyi nyt 65 urpiaista, 18 vihervarpusta, kaksi varpusta ja viherpeippoa sekä talitiainen. Mielenkiintoisin pihavieras oli Pessan Jorman Oulussa maaliskuun alussa rengastama urpiainen.


Illan vaalivalvojaiset vietin pitkälti auton ratissa, sillä olin luvannut hakea Anittan Rovaniemeltä iltajunalta. Radion ja puhelimen välityksellä vaalitulos selvisi varsin nopeasti - ja tarkistuslaskentojen jälkeen äänimääräkseni kertyi 1112 ääntä, mikä oli tietenkin henkilökohtaisesti ihan mukava tulos, mutta päätavoite eli kansanedustajan paikka jäi vielä harmittavan kauaksi. Samoin tavoitteeni olla vaaliliittomme yhteislistassa kahden parhaan joukossa jäi sekin toteutumatta, sillä olin listamme kolmas - eli myös varakansanedustajan paikka meni perussuomalaisille. Mutta tulipahan ainakin yritettyä...