maanantai 6. huhtikuuta 2015

4.-6.4.2015 - pääsiäinen Simojärvellä

Lauantaina kuskasin muun perheen appivanhempien luo Simojärvelle, mutta jatkoin saman tien Iinan kanssa Rovaniemelle katsomaan jalkapallon Liigacupin finaalia RoPS - HJK. Pelikentän ulkopuolelta löytyi mm. tällainen ilmestys...


Pelin jälkeen palaveerasin vaalipäällikköni Raimo Miettusen kanssa, ja palailimme illaksi takaisin Ranualle. Paluumatkalla näkyi Kaitavirrassa sinisorsa- ja joutsenparit.

Sunnuntaina kävin (muun askartelun ohessa) välillä kiikaroimassa pihalintuja, ja yllätyksekseni huomasin, että ruokinnalla kävi myös yksi renkaallinen urpiainen. Mitään pyyntivälineitä en ollut älynnyt ottaa matkaani, joten koetin saada renkaasta selkoa lintua kuvaamalla - mutta yritykseksi se harmittavasti jäi...


Urpiaisjahdin ohessa pihassa näkyi tali- ja hömötiaisten, viherpeippojen ja punatulkkujen lisäksi mm. peippokoiras, pikkukäpylintunaaras ja muutama vihervarpunen, ja pihaan kuului myös joutsenten ääntä.


Iltapuolella ajelin mutkan lähialueen sulilla. Kaitavirrassa näkyi kolme koskikaraa, ja paikallinen joutsenpari sai hetkeksi seuraa kahdesta muusta joutsenesta.Kultisalmesta löytyi puolestaan telkkäpari.


Illan hämärtyessä (noin klo 21) kuului pihaan helmipöllökin.

Maanantaina eli toisena pääsiäispäivänä kävin pienellä aamukävelyllä, mutta ainoiksi mainittaviksi havainnoksi jäivät ylitseni lentäneet joutsenpari ja peippo. Pihaan palatessani sinne saapui kohta kuitenkin myös mustarastaskoiras.

Puoliltapäivin lähdimme palailemaan kohti Kemijärveä. Pikapyörähdys Juujärven pohjoispäässä tuotti tiellä kyhjöttäneen pyyn ja kahdeksan harmaalokkia, ja Luusuantien varressa lensi pieni pulmusparvi. Iltapäivällä kiertelin vielä Kemijärvellä viimeisiä Raimolta saamiani vaalitauluja laittelemassa, ja käväisin samalla Kalkonniemessä, jossa oli neljä harmaalokkia. Päivän viimeiseksi havaintomerkinnäksi jäi keskustan yli pohjoista kohti lentänyt sepelkyyhky.