Vuoden toinen päivä kului sekin talvilintulaskennan merkeissä - nyt Isokylällä. Lähdin liikkeelle Kalkonniemestä pilvisessä ja lähes nolla-asteisessa säässä puoli yhdentoista aikoihin. Siniharmaa päivä kirkastui kuitenkin kummasti jo muutaman sadan metrin jälkeen, kun lähimmältä lintulaudalta löytyi ensin pähkinänakkeli ja kohta myös kuusitiainen. Imposenniemen kärjessä äänteli päivän ainoa käpytikka ja peltojen luona näin päivän ensimmäiset korpit ja ainoan punatulkun. Muuten alkumatkan lajisto koostui tali- ja hömötiaisista, muutamasta harakasta, variksesta ja urpiaisesta.
Isokylälle saapuessani löytyi Kaakkurilammen vierustalta neljä teertä ja Ollilantien varressa lenteli parinkymmenen viherpeipon parvi. Karsimustien varressa oleva ruokinta oli aluksi lähes tyhjä, mutta kohta taivaalta alkoi saapua varpusia, jotka laskeutuivat istumaan lähitalon katolla olevalle antennille. Sieltä koko parvi - 24 kappaletta - oli kerrankin helposti laskettavissa, sillä yleensä niillä on tapana piilotella läheisessä kuusiaidassa. Yhtä lailla yhteistyökykyisiltä vaikuttivat tällä kertaa kylän harakat, sillä 25 lintua oli kokoontunut käräjille Kerkelän sinisen siilon päälle ja ympärille. Laskennan viimeiset linnut kirjasin Sallantien varresta, josta löytyi kuuden keltasirkun parvi. Reittini päätepisteessä, Kotajoen sillalla, ei näkynyt enää lintuja, mutta sulan reunalle kulkivat todennäköiset saukon jäljet.
Tämän laskentareissun lajit olivat runsausjärjestyksessä seuraavat: talitiainen 48, harakka 32, varpunen 25, viherpeippo 21, hömötiainen 13, keltasirkku 6, korppi 5, teeri 4, sinitiainen 4, varis 3, urpiainen 2, käpytikka 1, kuusitiainen 1, pähkinänakkeli 1 ja punatulkku 1. Saapuessani päivän jo hämärtyessä kotiin oli lähimmällä talipötköllä vielä yksi innokas ruokailija - iltapalalle saapunut kuusitiainen.