sunnuntai 25. tammikuuta 2015

24.-25.1.2015 - pihabongailua

Viikko vierähti taas nopeasti, ja ainoa havismerkintä arkipäiviltä oli aamutaivaalta kuulunut taviokuurna. Lauantaina aloitin kuitenkin kohta herättyäni ja aamukahvit keitettyäni tämänvuotisen pihabongaustuntini, ja parinkymmenen asteen pakkasessa pihallamme kävikin melkoinen vilinä. Kello 11 - 12 kirjasin pihalta ja koti-ikkunoista seuraavat linnut: keltasirkku 16, pikkuvarpunen 15, urpiainen 10, punatulkku 10, talitiainen 7, sinitiainen 5, varpunen 4, hömötiainen 3, harakka 2, viherpeippo 2 sekä käpytikka, kuusitiainen, varis ja varpusristeymä - yksi kutakin.


Päivän jo hämärtyessä kävin pikaretkellä jäteasemalla, josta löytyi parikymmentä varista ja harakkaa ja kymmenkunta korppia - muttei mitään sen kummempaa.


Sunnuntaiaamuna rengastin pihasta neljä sinitiaista ja talitiaisen, ja kontrolloin kuusi niiden lajitoveria. Päätin käydä jäteasemalla nyt paremmassa valossa, mutta havainnot jäivät edellispäivääkin laimeammiksi. Piipahdin myös Tohmossa, jonne saavuttuani editseni lensi tien poikki pähkinänakkeli. Haeskelin lintua hetken verran, ja kohta löysinkin sen eräältä ruokinnalta Karvakkotien varresta. Vuodenpinnatilastonikin sai pitkästä aikaa täydennystä niin ikään tien yli lentäneen pyyn muodossa.