sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

24.3.2013 - yhtä juhlaa...?

Viimeisen reilun viikon vapaapäivät ovat menneet etupäässä erilaisten juhlien merkeissä. 16.-17.3. vietti Lapin lintutieteellinen yhdistys 40 -vuotisjuhliaan Rovaniemellä seminaarin, iltajuhlan ja BirdLifen edustajiston kokouksen merkeissä. Minut oli vielä kutsuttu esitelmöitsijäksi ko. seminaariin, joten se viikonloppu ja edeltävän viikon useampi iltakin meni visusti lintuhommissa, vaikkei varsinaisia lintuhavaintoja kertynytkään.

Lauantaina 23.3. juhli sitten Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys Oulussa, niinikään seminaarin ja illanvieton merkeissä. Senkin yhdistyksen monivuotisena puheenjohtajana en malttanut jättää näitäkään kemuja väliin. Ajomatkalla Ouluun kertyi jopa pari lintuhavaintoa, kun Ranuan Kortteenperässä näkyi riekko ja Kaitavirrassa tutut joutsenet ja kuusi koskikaraa.

Lähdin jo sunnuntaiaamuna ajelemaan takaisin Kemijärvelle, joskaan talvinen maisema ei edelleenkään kummemmin lintuja tarjonnut. Ranuan Piittisjärven Ristisalmessa näkyi kuitenkin pienen sulan reunalla sinisorsakoiras, joka kannusti ajamaan mutkat myös Juujärven ja Luusuan sulilla. Vain viheltelevä pyy tarttui korvaan noilta pysäyksiltä. Kotona pistin iltapäiväksi verkot vireeseen ja rengastin iltapäivän aikana kuusi sinitiaista ja kaksi keltasirkkua.