keskiviikko 27. elokuuta 2014

14.-15.8.2014 - Ailangasta Hailuotoon

Koko torstain ja perjantaiaamun vietin uuden valvontaluokkani 7A:n kanssa Ailangan leirikeskuksessa. Runsaan ulkoilun ohessa pihapiirissä osuivat silmiin ja/tai korviin mm. kaakkuri, varpushaukka, puukiipijä, isokäpylintu ja jokunen lapintiainen.


Ailangasta kotiuduttuani pakkasin pikaisesti kamppeet autoon ja lähdin ajelemaan kohti Hailuotoa. Pikapysäys Hoppulan kala-altailla palkittiin kesällä Simojärvellä rengastamallani harmaalokilla. Mitään kummempaa ei sitten silmiin osunutkaan ennen kuin saavuin saareen. Huikussa oli havaittu aamupäivällä mustatiira, jota etsiskelin hetken aikaa, ja kohta näinkin sen lentävän ohitseni kohti lauttarantaa. Muutaman puhelinsoiton jälkeen paikalle saapuivat myös Nyströmin Harry ja Ala-Kojolan Mikko, joiden kanssa jäin seurailemaan linnun liikkeitä samalla kun odotimme seuraavalla lautalla saareen saapuvia Jannea ja Suojarinteen Potua.



Kun porukka oli koossa, siirryimme Santosessa sijaitsevalle mökille syömään ja saunomaan, ja odottelemaan aamulla alkavaa linturallia.