keskiviikko 27. elokuuta 2014

7.-13.8.2014 - lukukauden alku

Kuun alkupuoliskolla jatkoin vielä pienimuotoista pihalintupyyntiä lajiston koostuessa varpusista (19 r), pikkuvarpusista (5 r) ja viherpeipoista (8 r) sekä syyskauden ensimmäisestä hömötiaisesta. Nuorten varpusten seasta löytyi myös yksi muita vaaleampi yksilö.


Lauantaina käväisin muutaman tunnin retkellä lähimaisemissa. Ruuhiperään rakennettu kosteikkoalue oli tälläkin kertaa hiljainen. Paikalla näkyi vain kuikkapari ja kolme sinisorsaa joiden lisäksi kirjasin yhden tilhen. Jätevesijärvellä oli sen sijaan huomattavasti paremmin lintuja. Mielenkiintoisempia vesilintuja edustivat nyt alli, mustalintu ja puolenkymmentä uiveloa. Lapasorsia näkyi emon ja kahden nuoren linnun verran, suurimmassa haapanaparvessa oli 26 lintua ja jouhisorsia laskin 14. Kahlaajia edustivat 10 liroa, kolme valkovikloa, kaksi rantasipiä ja suokukko. Iltapuolella kävin vielä Veikan kanssa kävelyllä kotimme lähiympäristössä.


Kävelyn saldoksi tuli viisi tiksuttelevaa pohjansirkkua ja Kuumalammella uineet uivelo sekä 20 haapanaa (kaksi poikuetta ja seitsemän aikuisen parvi). Hupaisin havainto oli kuitenkin sinisorsaparven sekaan tuppautunut piisami. Keskiviikkona pihalinnut houkuttelivat pihaamme varpushaukan.