sunnuntai 25. lokakuuta 2015

11.10.2015 - Tokio hotel

Sunnuntaiaamuna saavuimme pitkän lennon jälkeen Nagoyan lentoasemalle, jossa meitä oli vastassa matkatoimiston opas, joka johdatti meidät paikallisjunalla rautatieasemalle ja ohjasi Tokioon suuntaavaan luotijunaan.


Mukaan saimme aamupalapakkaukset, joiden ulkonäkö ei jättänyt arvailulle varaa - olimme todellakin Japanissa.


Maisemien vilistessä ohi ehdin nähdä mm. jokusen harmaahaikaran ja useita valkoisia haikaroita sekä muutamia lokkeja ja ihan mielenkiintoisen näköisiä varpuslintuja, jotka jäivät kuitenkin vauhdin takia määrittämättä. Matalapaineisen ja pilvisen sään vuosi myös Fuji -vuori meni lähes nuijiksi, vaikka menimme aika läheltä sitä.

Iltapäivällä saavuimme Tokioon, jossa meitä oltiin taas vastassa ja saimme bussikyydin hotellillemme Shinjukun kaupunginosaan. Maisema hotellihuoneemme ikkunasta oli vaikuttava, vaikkakaan lintumiehelle se ei tarjonnut kovin paljoa virikkeitä. Mustia varislintuja (todennäköisesti sekä nokivariksia että paksunokkavariksia) sentään lenteli kaupungin yllä.


Uusi Gracery -hotelli olikin yksi koko kaupunginosan komeimpia rakennuksia, ja korkeutensa ohella se oli jo tullut tunnetuksi kahdeksannen kerroksen kohdalta kurkistavasta suuresta Godzilla -kuvatuksestansa.


Alkuillasta kävimme vielä syömässä läheisessä ravintolassa ja ilta meni tutustuessa Tokiolaiseen iltaelämään.