sunnuntai 25. lokakuuta 2015

12.10.2015 - Taiiku no Hi

Maanantain ohjelmassa oli kiertoajelu Tokiossa, mitä toisaalta helpotti, toisaalta vaikeutti se, että kyseinen päivä oli kansallinen juhlapäivä "Taiiku no Hi" eli terveyden ja liikunnan päivä, jolloin monet puistot olivat kyllä poikkeuksellisesti auki, mutta myös väkeä oli paljon liikkeellä.

Ajelimme heti aamulla keisarillisen palatsin alueen ohi ja jalkauduimme ensimmäisenä Senso-jissa, buddhalaisella temppelialueella, joka tunnetaan myös nimeltään Asakusa Kannon.




Täällä piisasi väkeä, varsinkin kun temppelialueelta lähti vilkas ostoskatu Nakamise-dori. Välillä alueen ylitse lensi rastasmaisia äänekkäitä lintuja, joiden lajista pääsin selville vasta päiviä myöhemmin - ne olivat japaninbulbuleita.


Seuraava kohteemme oli Uenon eläintarha, jossa törmäsimme heti sisään päästyämme komeaa kenkänokkaan, jonka jälkeen bongasimme eläintarhan ykköskohteen, isopandan, ja tutustuimme muutenkin eläintarhan eläimiin.





Syötyämme lounaan Ginzassa jatkoimme Meiji Jingu -nimiselle sintolaiselle temppelialueelle.


Temppelille kuljettiin komean metsäalueen läpi, joka tarjosi lintumiehelle myös tuskastuttavia tuntemuksia, sillä lehvästöstä kuului välillä mitä kummallisimpia linnunääniä, mutta aikataulumme ei antanut myötä niiden määrittämiseen.



Kiertoajelumme päätepysäkki oli manga-, anime- sekä elektroniikkakeskuksena tunnettu Akihabaran kaupunginosa, jossa vietimme nuorison toivomuksesta nelisen tuntia tutustumalla tuon kaupunginosan vähintäänkin mielenkiintoiseen iltaelämään.


Sieltä junailimme sitten itsemme paikallisjunalla Shinjukun asemalle - joka on itse asiassa maailman vilkkain rautatieasema - ja aloitimme valmistautumisen seuraavana päivänä tapahtuvaan siirtymiseen Honshulta pääkohteeseemme Hokkaidolle.