lauantai 31. lokakuuta 2015

19.-30.10.2015 - Lokakuun loppua

Japanin reissun jälkeinen maanantai meni kokonaan koulutyön ja kaupunginhallituksen merkeissä, mutta jo tiistaina ehdin taas jatkella pihalintujen rengastamista.


Loppukuun rengastussaldoksi kertyikin vielä ihan mukavat 150 kihlausta, eli 78 tali- ja 37 sinitiaista, 21 viherpeippoa, 5 varpusta, 3 kesykyyhkyä, 2 hömötiaista ja pikkuvarpusta sekä käpytikka ja punatulkku.


Kuun lopun muut havismerkinnät pakkautuivat sen loppupäiville. Tuttu pikkuvarpusen ja varpusen risteymälintu ilmaantui 26.10. perinteiseen talvenviettopaikkaansa koulumme katonharjan alle - aivan Hillatien koulu -kyltin yläpuolelle. Seuraavana päivänä kävelin taas pitkästä aikaan koululle. Alkumatkasta löytyi heti mustarastas ja vielä sulana olleella Kuumalammella uiskenteli muutaman sinisorsan, telkän, uivelon ja isokoskelon lisäksi vielä tavikin. Iltapäivällä ajoin mutkan Pitkälläsillalla, jonka vierustalla näkyi kolme mustalintua. Keskiviikkona piharuokinnallamme näkyi mustapääkerttukoiras ja torstaina pikainen retki kaupungin rannoille tuotti mm. 280 joutsenta, 20 sinisorsaa ja isokoskeloa, 16 telkkää, 6 tukkasotkaa ja uiveloa sekä kolme harmaalokkia.