Alkuviikon ainoat havismerkinnät olivat maanantaina aivan koulun vieressä laulanut tiltaltti ja tiistaina kotipihassa laulanut punavarpunen. Keskiviikkona olin kuitenkin taas Rovaniemellä, nyt tyttären kanssa jolla oli käynti LKS:ssa. Koska sairaalareissussa meni aamusta pitkälle iltapäivään asti ehdin taas pyörähtää kaupungillakin. Vesi oli noussut kovasti, ja Niskanperän tornin edustalla oli enää 30 suokukkoa sekä pari valkovikloa ja kuovi. Mandariinisorsat olivat näyttäytyneet edellispäivänä molemmin puolin Kemijokea, joten hain niitä ensin Hirvaalta ja sitten Koskenrannan puolelta. Sorsia ei taaskaan näkynyt, mutta Kemijoen itäpuolelta löytyi kyllä lajille oikein passeli lutakko, jonka lajistoa edustivat nyt mm. muutama poro ja laulujoutsen sekä ohitseni sinkoutunut metsäjänis.
Souharinlammella törmäsin Leppäsen Timoon ja Eijaan, joiden kanssa näin mm. lapasorsaparin, kahdeksan lapinsirriä, sääksen ja todennäköisesti jo lauantaina Paavalniemessä näkemäni vanhan merikotkan. Paavalniemen tornilla taas oli paikalla oikeastaan vain (niin ikään vanha tuttu) lapasorsakoiras, ja Pöykkölästä löysin pikkutyllin ja fasaanin.
Koskapa sairaalalla oli vielä hommat kesken sovin Timon kanssa treffit Aronperälle, ja komppasimme vielä sen kahdestaan. Mainittavimpia haviksia olivat Jängislahdella uiskennellut silkkiuikku, Ounasjokisuistoon laskeutuneet pari kurkea ja tietenkin etsimämme lintu - paikalla edelleen viihtynyt uuttukyyhky, joka pomppasi edestämme lentoon laskeutuen kauemmas kentälle, ja oli Timolle ensihavainto lajista Lapista.
Torstaina retkeilin taas Kemijärvellä, eli kävin koulupäivän aikana 6. luokkalaisten kanssa BirdLifen "Lasten lintuviikon" retkellä Kuumalammella. Lammen yllä pörräsi nyt 200 pikkulokkia ja koulun katonharjan alla asuva pikkuvarpusen ja varpusen risteymäkoiraskin suvaitsi näyttäytyä meille. Iltapäivän pyörälenkin paras laji oli uimarannalla piipertänyt tylli.