Aamulla heräsin jo neljän maissa, ja koskapa uni ei enää tullut päätin painua maastoon. Kohteekseni valitsin Kemijärven eteläosat eli Luusuan ja Juujärven. Heti alkumatkasta täytyi todeta, että tien päällä oli muitakin kulkijoita.
Ensimmäinen kohteeni oli Kulmunginniemi, josta löysin keväälle uusina lajeina uiveloparin, neljä kuikkaa, kaksi valkovikloa ja laulavan kivitaskukoiraan. Lisäksi paikalla pyöri pari lapinsirkkua ja vesilintuja edustivat myös mm. haapanat, tavit, jouhisorsat, tukkasotkat ja yksinäinen metsähanhi.
Kulmunginniemen lähipellolla ja Luusuansaaressa näin tuulihaukat ja Päiväjoen sillan kupeesta löytyi aamun toinen uivelopari.
Juujärven pelloilta löysin töyhtöhyyppien, kuovien ja sepelkyyhkyjen lisäksi taivaanvuohen ja kiertelevän pohjansirkun. Järvellä kellui haapanoiden ja tavien ohella myös pari kuikkaa.
Kotiin palattuani nukuin muutaman tunnin ja lähdimme sitten koko pesueen voimin eväsretkelle Arvospuolen lintutornille. Oinaan kylällä näkyi mennessä metsäviklo ja juuri ennen Pelkosenniemen rajaa edessämme lensi hetken aikaa komea sinisuohaukkakoiras. Tornin viereisellä laavulla oli jo valmiiksi porukkaa, joten pääsimme valmiille tulille. Kahvittelun ohessa kirjasin tornin ympäristöstä seuraavat linnut: laulujoutsen 2, taigametsähanhi 21, haapana 5, tavi 2, jouhisorsa 4, sinisorsa 2, telkkä 22, uivelo 3, isokoskelo 5, kuovi 2, metsäviklo 1 ja valkoviklo 1. Paikalle kuului mm. punarinnan ja kulorastaan laulua ja kertaallen kuulin vihervarpusenkin - joka oli vasta kevään ensimmmäinen havaintoni lajista!
Kotimatkalla näimme tien varressa pari koppeloa ja pikapysähdys Myllykummun P-paikalla tuotti 16 metsähanhea, kurjen ja vihervarpusen.
Illalla kävin vielä pyöräilemässä mutkan Pitkälläsillalla, mutta se reissu ei tarjonnut muuta kuin kuuden kurjen parven ja päivän viidennen valkoviklon.