keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

11.6.2014 - Towerin korpit

Keskiviikkona olimme jälleen liikkeellä aivan kaupungin keskustassa - välillä ihan kirjaimellisestikin Cityssä. Ensimmäinen vierailukohteemme oli Tower, jossa asuvat myös kuuluisat korpit.



Jo 1600 -luvulla alkaneen legendan mukaan Lontoo ja koko Britannia voivat tuhoutua, jos korpit jättävät Towerin linnan. Niinpä korpeista pidetäänkin alueella hyvää huolta ja niitä hoitamaan on nimetty Beefeater -vartioston korppimestari. Nykyään alueella on pysyvästi vähintään kuusi korppia, joiden läsnäolo varmistetaan sillä, että niiden siipisulkia typistetään säännöllisesti. Linnut voi tunnistaa eri värisistä renkaista, joiden mukaan näihin kuviin osuneet yksilöt olivat nimeltään Hugine (naaras, jolla punainen rengas), Munin (naaras, jolla vihreä rengas) ja Portia (naaras, jolla sininen rengas). Linnan muurien sisältä löytyivät myös korppien mukaan nimetty kahvila ja kauppa.



Linnan alueeseen ja mm. siellä säilytettäviin kruununjalokiviin tutustuttuamme jatkoimme Tower Bridgen yli joen eteläpuolelle.


Siellä kävimme vielä poikaporukalla koluamassa läpi HMS Belfast -nimisen sotalaivan naisväen jäädessä rannalle chillailemaan.