tiistai 17. kesäkuuta 2014

9.6.2014 - London´s eyes

Maanantaiaamun ensimmäinen reissulle uusi lintuhavainto tuli kämppämme ikkunasta, kun kaupungin yli lensi pari merimetsoa. Muuten talomme ympäristössä oli vain taloja toisensa perään, mutta sisäpihalla asusteli sentään jokunen sepelkyyhky ja mustarastas, ja muutamana aamuna ikkunasta kantautui sisään myös peukaloisen laulua.


Päivän ensimmäinen kohteemme oli London Eye, jonka kyydissä kävin kahden nuorimmaisen kanssa. Myös jokivarressa näkyi lentelevän merimetsoja sekä harmaa- ja selkälokkeja.


Maailmanpyörältä jatkoimme koko pesueen voimin läheiseen Sea Lifeen, jonka lajistosta löytyi mm. hyväntuulisia rauskuja ja virallisen näköisiä valkokulmapingviineitä (Pygoscelis papua).



Kaupungilla kävellessämme eksyimme puolivahingossa myös National Galleryyn, jonka pihassa oli ihan mielenkiintoisen näköinen lintupatsas.


Iltapäivällä päätimme kävellä metrolle St James´s Parkin kautta. Se kannatti, sillä perjantaina koluamatta jäänyt puiston luoteispää tarjosi paljon katsottavaa ja kuvattavaa. Paikalla oli jälleen väkeä ruokkimassa vesilintuja ja oravia, ja asiakkaita piisasikin reilusti.


Nyt ruokavieraiden joukossa oli sekä ruoste- että ristisorsia.



Myös punapäänarskuja näkyi jälleen, ja olipa paikalla jouhisorsiakin.




Jostakin ilmaantui myös yllätyslaji valkoposkisorsa, eli myös näissä keskustan puistoissa saattoi näköjään törmätä melkein mihin tahansa...


Mielenkiintoisin episodi oli kuitenkin afrikanhanhipoikueen seikkailu puiston nurmikolla. Nokivarikset kun näyttivät olevan hyvinkin kiinnostuneita poikasten touhuista. Hanhiemot olivatkin koko ajan valppaina ja pitivät pesueensa tiukasti koossa.





Myös kyhmyjoutsenen poikasia näkyi jälleen - jopa aivan lähietäisyydeltä.


Reissun viimeiseksi havainnoksi jäi puiston läpi kulkenut pyrstötiaispoikue, ennen kuin poistuimme keskustasta juuri ennen alkavaa sadekuuroa.