tiistai 3. kesäkuuta 2014

26.-30.5.2014 - viimeinen kouluviikko

Vaikka edellisviikko oli ollut melkoinen koettelemus, ei tällä seuraavallakaan päässyt heti huilaamaan. Maanantaina heti aamukahdeksasta alkaen minulle oli nakitettu linturetkien vetäminen kaikille koulumme 7.-9. luokille, ja iltapäivällä odotti kaupunginhallituksen kokous. Alkuviikosta sää viileni rajusti, mutta maisema oli jo mukavan vihreä ja pihapiirissämme olivat kullerotkin kukassa.


Tiistaina vedin puolestaan retket 3.-5. luokille. Retkikohteena meillä oli Kuumalampi ja isompia oppilaita kävelytin myös Kemijärven rannoilla. Maanantain retkiltä mieleen jäivät Ahvensalmelta lentoon pompannut metsäviklo ja Kuumalammella uiskennellut heinätavipariskunta. Tiistaina Kuumalammen Kirnukummussa lauloi lehtokerttu, ja lisäksi pääsimme pienempien oppilaiden kanssa katselemaan niin ikään heinätaviparia, piisamia ja hautovaa räkättiä - sekä tietenkin Kuumalammella pesivää joutsenparia.


Tiistai-illan ja seuraavan yön vietin puolestaan Pöyliöjärven rannassa Lohelan rantamökeissä valvontaluokkalaisteni kanssa.


Viedessäni reissun ruokalastia mökeille lauloi rannassa hernekerttu. Lyhyen leirikoulumme jälkeen, hakiessani viimeisiä tavaroitamme pois mökeiltä, lenteli kaupungin yllä pari tervapääskyä.

Helatorstaina sää alkoi taas lämmetä, joten pyörähdimme koko perheen voimin Kalkonniemessä. Ainoana lintuhavaintona kirjasin paikalta lähes ylitsemme kohti etelää lentäneen 11 merimetson parven.