tiistai 16. syyskuuta 2014

14.9.2014 - Ulkonokalle tuulee

Sunnuntaiaamu oli suhteellisen tuulinen, eikä muuttoa juurikaan mennyt. Niinpä keskityin itse rengastamiseen muun porukan kiertäessä aktiivisesti verkkoja. Edellispäivän tapaan valtalajina oli hömötiainen (20 r), ja myös pajusirkkuja tuli useita (13 r).  


Punarintoja rengastimme nyt viisi, sinitiaisia kolme ja talitiaisia, rautiaisia, vihervarpusia ja laulurastaita kutakin kaksi.


Yksi punakylkirastaskin eksyi verkkoon, mutta mukavin yllätys oli Antin verkosta poimima pikkutikka, jota keräännyimme ihastelemaan koko porukalla.Muita mukavia verkkolajeja olivat kaksi tiltalttia ja reissun viimeiseksi rengastuksekseni jäänyt kuusitiainen.Asemalta lähtö oli suhteellisen pitkä prosessi, sillä lyhyelle miehityksellemme ei ollut luvassa jatkoa. Oma urakkansa oli niin lintuaseman paperitöissä, aseman siivoamisessa kuin verkkojen pois ottamisessakin.

Antin ja Mikon lähdettyä kohti Oulua käväisin vielä Jannen, Hannan ja Allun kanssa Ulkonokalla, mutta havainnot jäivät lähinnä 22 tyllin parveen sekä jo edellispäivänä laskemiimme sirreihin ja ristisorsaan.

Jatkoin vielä Jannen ja Hannan kanssa Raaheen, josta pojat olivat löytäneet edellispäivän pinnarallissaan sitruunavästäräkin. Sittistä ei nyt löytynyt, mutta kaatopaikan kulmilla oli muuten ihan mukavasti lintuja, kuten kolme lajia pääskyjä, tiltaltti sekä aina mukava tikliparvi.

Täältä jatkoimme sitten omiin suuntiimme, eli Janne ja Hanna kohti Parikkalaa ja minä kohti Kemijärveä, jonne saavuin viimein joskus iltayhdentoista aikoihin.