tiistai 17. syyskuuta 2013

15.9.2013 - kihlajaiset jatkuvat

Sunnuntai oli jälleen vilkas rengastusaamu. Mikko jätti ison osan aamun rengastuksista minulle, joten pääsin pulttaamaan mukavat määrät mm. pajusirkkuja, rautiaisia ja niittykirvisiä. Tosin pajusirkuista muutama oli jo muualla rengastettu – yksi jopa Italiassa asti.

Verkkokierroksilla havaitsimme taas kirjosiipikäpylintuja ja jossakin vaiheessa kuulin Jannen ja Sanderin kanssa aseman pihassa useaan kertaan äännelleen taigauunilinnunkin. Muita phyllareita edustivat kolme tiltalttia ja viikonlopun ainoa pajulintu. Yksi aamun mielenkiintoisimpia verkkolintuja oli puolestaan hernekerttu.


Puoliltapäivin aloitimme pikkuhiljaa pakkailla kamojamme, joskin kävin vielä Jannen ja Sanderin kanssa pikakiepauksen nokalla. Tämän reissun satoa olivat mm. 20 tylliä, 12 kapustarintaa, 4 tundrakurmitsaa, 3 iso-, 5 pulmus-, 5 pikku- ja 40 suosirriä, 4 punakuiria, ampuhaukka ja lapinsirkku. Aseman pihassa näkyi ja kuului mm. töyhtö- ja kuusitiaisia, puukiipijöitä ja hippiäisiä, mutta verkkoihin ne eivät suostuneet menemään.

Kolmen maissa Tynjälän Matti ja Annikki saapuivat asemalle, ja kahviteltuamme suoritimme sitten vahdinvaihdon – eli Matti jäi yksin pyörittämään asemaa meidän muiden lähdettyä kuka minnekin. Päivän viimeiseksi lintuhavainnoksi kirjasin Lumijoen keskustassa tien varressa istuneen pähkinähakin, jonka jälkeen piipahdimme vielä pikalounaalla Tupoksen ABC:lla ennen kuin jatkoimme kotiin Kemijärvelle.