sunnuntai 29. syyskuuta 2013

28.9.2013 - pihahommissa

Lauantaipäivän olin suunnitellut käyttäväni erinäisiin pihatöihin, joihin kuului mm. sembramännyn neulasten haravointia ja kukkapenkin ja tienpientareen niittoa - ja paljon muutakin olisi pitänyt ehtiä tekemään, mutta... Myös lintuja liikkui mukavasti, ja sen ansiosta (tai takia - riippuu keneltä kysyy) hyvän siivun päivästä vei myös pihalintujen mittaaminen, punnitseminen ja rengastaminen.

Päivän loppusaldo oli 31 rengastusta ja 25 omaa kontrollia. Viherpeippo oli edelleen ykkönen ja monenkirjavien lintujen joukosta löytyi vielä joku aivan nuoruuspukuinenkin lintu.


Seuraavilla sijoilla olivat talitiainen, vihervarpunen ja järripeippo. Edelleen kaikki vihervarpuset - ja myös järrit - olivat vanhoja lintuja.Mukava pihalintu oli myös pihaamme kuulunut ja naapuripihassa pyörähtänyt puukiipijä. Iltapäivällä keskeytin pyynnin parin tunnin ajaksi seuratakseni TV:stä jalkapallon Suomen Cupin finaalia - ja se kannatti, sillä RoPS vei potin ja pytyn, ja ensi vuonna Rovaniemelläkin voi päästä katsomaan Euroopan liigan karsintapelejä!

No - saatiin me kaiken muun tohinan keskellä niitä pihatöitäkin tehtyä...