sunnuntai 8. syyskuuta 2013

8.9.2013 - Myllykummusta Kotavaaraan

Lauantaiaamuna pidin taas verkkoja pihassa ja sain kiinni peräti kahdeksan hömötiaista, joista vain kaksi oli renkaattomia ja loput olivat omia vanhoja rengastuksiani tältä ja edellisvuosilta. Lisäksi renkaan sai kolme tali- ja viisi sinitiaista.

Sunnuntaina lähdimme sitten koko pesueen voimin iltapäiväretkelle lähimaisemiin. Aloitimme Myllykummun lintutornilta, jossa maisema oli komea mutta linnut hukassa.


Makkarat paistettuamme ja eväät syötyämme paikalle saapuivat myös Kekin Anna ja Kellokummun Mikko. Heidän kanssaan torniin noustuani huomasin kaukaa meitä lähestyvät kalaa kantavan sääksen, joka sai kohta kimppuunsa kaksi korppia. Niiden häiritsemänä lintu päätyi lentämään aivan tornin editse, jolloin sain napattua siitä pari ruutuakin. Lisäksi torniin näkyi muutama muuttava kurki.


Myllykummulta jatkoimme Kerkelän Maunon ylläpitämälle maisematornille Kotavaaraan, jossa sielläkin näkyi jokunen kurki ja tornin alla piiskutti lapintiainen. Tyynessä ja vuodenaikaan nähden hämmästyttävän lämpimässä säässä Kemijärven maisemat näyttivät todella hienoilta.