tiistai 5. marraskuuta 2013

5.11.2013 - vaakku paikalla

Tiistaina pääsin parin hyppytunnin avittamana pikaiselle linturundille Isokylän ja Pitkänsillan maisemiin. Nyt kamerakin oli toki mukana sen toivossa, että nokivaris suostuisi dokumentoitavaksi. Isokylällä näytti kuitenkin hiljaiselta ja kohta löysinkin jo itseni Kalkonniemestä selaamasta putkellani aavaa ulappaa. Kaukaa järveltä löytyikin 160 isokoskelon parvi, jonka sekaan laskeutui myös vanha harmaalokki. Myös laskennassa näkemäni tukkakoskelo oli yhä paikalla. Lisäksi rannassa pyöri mukava seitsemän pulmukaisen parvi.


Kylälle palattuani ja Jousilampea kiertäessäni näin Kerkelän pihapiiristä nousevan lähipuihin ison harakka- ja varisparven. Äkkijarrutus, kiikarit silmille - ja siellähän se mustakaapu taas oli! Nokivaakku sai kuitenkin kohta harakoiden vihat niskaansa ja katosi Karsimustien varren puiden sekaan. Ajelin paikalle ja hetken päästä lintu löytyi – ja sain kuin sainkin siitä jonkinmoiset otokset RK -lomaketta varten!




Koululle kiiruhtaessani ehdin vielä pikaisesti laskea Pitkänsillan sulan linnut. Joutsenia oli 43, sinisorsien määrä oli pudonnut 82:een, mutta haapanoita oli nyt kolme. Isokoskeloita ja mustalintuja oli sulalla seitsemän ja telkkiä 18 - ja myös tukkasotkat, lapasotka, alli ja uivelo olivat edelleen paikalla.