torstai 7. marraskuuta 2013

7.11.2013 - viimeisiä viedään?

Poikkeuksellisen lyhyen koulupäivän päätteeksi ajelin taas pikaisen lenkuran kaupungin viimeisillä sulapaikoilla. Pitkänsillan pohjoispuolen sulat alkoivatkin olla jo hyvin mitättömät, mutta tutut tukkasotkat, lapasotka ja uivelo sinnittelivät niissä edelleen. Haapanoita näkyi nyt kaksi, mustalintuja viisi, telkkiä 10, sinisorsia 40 ja joutsenia 35. Sillan eteläpuolella näkyi puolestaan kolmen allin parvi, yksi telkkä ja seitsemän joutsenta.


Seuraavaksi ajoin Kalkonniemeen, jonka niin ikään kovasti pienentyneissä sulissa ei näkynyt ensimmäistäkään lintua.


Isokylällä etsin tovin nokivarista ja jo kotiin suunnatessani pyörähdin hetken mielijohteesta Kärppäläntielle nappaamaan kännykkäkuvaa tienvarsipelloille kerääntyneistä poroista.


Tässä vaiheessa nokivaakku lensi näköpiiriini jostakin etelän suunnasta ja laskeutui Rantapolun varteen, jossa ehdin nähdä sen pikaisesti ennen kun se taas katosi - ja itsellänikin alkoi olla jo kiire toimittaa ajopeliäni emännän käyttöön.


Pitkänsillan kohdalla huomasin kuitenkin allien uineen lähes sillan alle, joten nappasin niistäkin vielä jokusen ruudun ennen kotiutumistani. 


Kotipihassa näkyi vielä päivän jo hämärtyessä peippokoiras, joka oli todennäköisesti sama lintu jonka näin jo lauantain talvilintulaskennassa Uinojen pihalla.