sunnuntai 1. marraskuuta 2015

1.11.2015 - Isokylän syyslaskenta

Sunnuntaina oli heti toisen "talvilintulaskennan" aika - eli kävelin Isokylän laskentareittini vielä varsin syksyisissä olosuhteissa. Kalkonniemessä tosin tuuli niin, että tukka olisi taipunut (jos sitä vain olisi ollut sen verran), mutta lämpömittarissa oli +5 astetta ja maisema sen mukainen. Niemen ainoalla ruokinnalla kävi ainakin kahdeksan hömötiaista sekä jokunen sini- ja talitiainen, ja saapuessani Imposenniemeen vievälle kannakselle leijaili taivaalla 12 varista ja 11 korppia ja tuuli puhalsi ohitseni harmaalokinkin.

Imposenniemen pellot näyttivät lupaavilta ja vastaani ajelleen Uinon Kaukon mukaan siellä oli oleillut lokakuun lopulla vielä pulmusia ja joku myöhäinen kapustarintakin - mutta nyt siellä oli hiljaista.


Lahtelanlahden rannasta löysin sentään pari joutsenta ja Jaakkolanlahden puolella lentävän uivelon.


Edellispäivästä poiketen tämän laskentareitin porot olivat sentään ihan oikeita.


Leudosta säästä ja lupaavista maisemista huolimatta laskenta sujui aika lailla yllätyksittä, ja havaitsin reitin varrella (vain) seuraavat linnut: laulujoutsen 21, uivelo 1, kalalokki 1, hömötiainen 14, sinitiainen 5, talitiainen 42, harakka 30, varis 21, korppi 12, varpunen 25, pikkuvarpunen 2 ja viherpeippo 5.


Kotimatkalla näin Kallaanvaaran kohdalla vielä närhen ja räkätin ja laskin Pitkälläsillan ympäriltä taas reilut 300 joutsenta.