maanantai 9. marraskuuta 2015

9.11.2015 - lumikurki

Maanantaiaamu alkoi heti lupaavasti, kun ulos vilkaistessani huomasin pihakuusten katveessa ruokailevan järripeippokoiraan. Kesken koulupäivän sain sitten soiton Kostamosta, jossa kerrottiin lokakuun lopulla sieltä ilmoitetun kurjen olevan edelleen paikalla! Soittajan mukaan lintu oli juuri lennähtänyt pellolta järven jäälle - eli oli siis kuitenkin lentokykyinen. Niinpä heti työpäiväni päätyttyä singahdin Kostamoon, ja sieltähän se kurki löytyi pelloilta kuljeskelemasta.


Lintu vaikutti kaikin puolin hyvävoimaiselta ja hiippaili lumisella pellolla valppaan näköisenä. Seuraakin sillä näytti olevan...


Paluumatkalla pysähdyin Pitkälläsillalla kolmessa pisteessä. Sillan eteläpuolella oli vielä nelisenkymmentä joutsenta, kuusi telkkää, tukkasotka ja isokoskelo. 


Pohjoispuolella lepäili puolestaan 14 sinisorsan parvi ja kaikkein kauimmaisessa sulassa pulikoi mukavana yllätyksenä viiden naaraspukuisen pilkkasiiven parvi.
Loppupäivä ja lähes koko ilta menikin sitten visusti sisätiloissa - eli tyypilliseen maanantaiseen tapaan kaupungintalolla kaupunginhallituksen kokouksen merkeissä.