sunnuntai 14. elokuuta 2016

30.7.2016 - Skibotnista Tromssaan

Lauantaiaamuna olimme taas tien päällä - nyt kohti Jäämerta. Ensimmäinen etappi oli totutusti Skibotnin satama, jossa pääsimme heti Jäämeren tunnelmaan.


Lyngenvuonolla näkyi ihan mukavasti vesilintuja ja kahlaajia, joista mieleen jäivät mm. iso meriharakkaparvi, pari punakuiria ja lähirannassa torkkuneet tyllit ja suosirrit.


Skibotn oli toki tuttu useilta aikaisemmilta käynneiltä, mutta seuraava kohteemme olikin sitten itsellemme ihan uusi, sillä lähdimme nyt poikkeuksellisesti ajamaan vuonon rantoja kohti etelää ja jatkoimme Tromssaan. Kaupunkiin päästyämme piipahdimme pikaisesti komean Jäämerenkatedraalin pihassa ja jatkoimme sitten sillan yli keskustaan ja arkkitehtuuriltaan yhtä lailla mielenkiintoiseen Polaria -meriakvaarioon.


Partahylkeisiin ja muihin merieläimiin tutustuttuamme ja pari kuvaesitystä katsottuamme jatkoimme kaupungille kauppoihin ja rantaravintolaan.
Paluumatkalla pysähdyimme aika ajoin ihailemassa tienvarren maisemia.Kävimme myös tutkailemassa vuorovesirannan eliöstöä, ja löysimmekin mm. muutamia meduusoita.Avoveden reunassa ruokaili lokkeja ja meriharakoita, ja sieltä löytyivätkin kaikkein tiheimmät simpukkakasvustot.Norjan puolella sää oli oikein hieno, ja maisemat sen mukaisia.


Skibotnin ja Kilpisjärven välillä pilvet roikkuvat sen sijaan alhaalla, ja sää kirkastui uudelleen vasta aivan Kilpisjärven kohdalla, jonne saavuimme vasta iltahämärissä.