maanantai 15. elokuuta 2016

5.-9.8.2016 - kesäloman loppupäivät

Viimeisen lomaviikon ohjelmaa tahditti pitkälti Kemijärven japanilaisen ystävyyskunnan Sobetsun oppilasryhmän vierailu. Majoitimme torstaista sunnuntaihin kolme tyttöä, joista yksi oli perheestä jonka luona itse asustelin Iinan kanssa viime lokakuussa.

Perjantaina sobetsulaisille oli järjestetty kaupungin puolesta mm. salibandyn peluuta ja muuta ohjelmaa, ja kävellessämme hakemaan heitä kaupungilta lensi vastaamme ampuhaukka. Iltasella kävimme katselemassa maisemia Kotavaaran näkötornista (tilhen siristessä naapuripuussa) ja tulistelimme ja uimme Kalkonniemessä.Lauantaina lähdimme koko japanilaisporukan kanssa Pyhätunturiin, jossa kävimme ensin lenkin Pyhänkasteenputouksella ja nousimme sitten hissillä tunturin laelle Tsokkaan ruokailemaan.Tämän vuoden sobetsulaisryhmässä oli peräti 27 oppilasta ja kuusi aikuista.


Kemijärvelle palattuamme kävimme vielä tyttöjen kanssa Pöyliöjärven puolella uimassa, jonka jälkeen he saivat saunoa meillä niin pitkään kuin halusivat. Metelistä päätellen hauskaa kuului olevan!

Sunnuntaina kävin japanilaisten lähdettyä pyöräilemässä lenkin kaupungilla. Särkikankaan edustalla oli jonkinmoiset lietteet, joilta löysin pari töyhtöhyyppää, valkoviklon, kolme liroa, kolme rantasipiä ja yllätyksekseni myös harmaahaikaran.Pitkänsillan pohjoispuolella seisoskeli puolestaan syksyn ensimmäinen merimetso ja sairaalan rantaan näkyi kaksi naaraspukuista pilkkasiipeä ja kahdeksan härkälintua.

Maanantaina alkoi paluu arkeen, sillä aamulla meidän piti käydä Rovaniemellä ja iltapäivällä oli syksyn ensimmäinen kaupunginhallituksen kokous. Rovaniemeltä palatessa havikseen päätyi sinisuohaukka. Tiistaina alkoi koulutyö suunnittelupäivän merkeissä, jonka jälkeen ajoin taas pyörälenkin kaupungilla. Harmaahaikara patsasteli edelleen sunnuntaisella paikalla, ja samalta seisomalta näin myös vanhan merikotkan. Pitkänsillan luota näin nuoren kuovin ja sairaalan rantaan näkyi nyt peräti 9 vanhaa härkälintua, pari kuikkaa ja kaakkuria sekä kaksi tukkakoskelopoikuetta.