sunnuntai 15. tammikuuta 2012

15.1.2012 - Juujärven lenkki

Sunnuntaiaamuna tein muutaman tunnin kiepauksen Kemijärven eteläosan sulapaikoille. Ajelin aluksi Juujärven kylälle, jossa oli todella hiljaista - ja myöhemmin kuulin syynkin. Kylällä päivystävä varpuspöllö on kuulemma karkottanut pikkulinnut pois ruokintalaudoilta. Kylällä muistin taas yhden syyn, miksi en pidä lumesta - kun hiukan huolimattoman peruutuksen jälkeen kaivoin autoani parinkymmenen minuutin ajan ylös lumihangesta... Seitakorvan puolelta Juujärvi näytti varsin lupaavalta, sillä sulaa oli laajalti, mutta lintuja ei ollut täälläkään.


Juujärveltä jatkoin takaisin kohti pohjoista, ja kävin vilkaisemassa Luusuan sulapaikat. Mikään yllätys ei tietenkään ollut sekään, ettei täältäkään mitään vesilintuja löytynyt. Kiipesin myös Kulmunginniemen lintutorniin, mutta sinnekin näkyi ja kuului vain hiljaisuutta.


Loppujen lopuksi koko aamupäiväretken ainoaksi havaintomerkinnäksi jäi Luusuan pohjoispuolella tien yli lentänyt närhi, mutta tulipahan ainakin yritettyä. Noinkin laajoissa sulissa olisi kuitenkin voinut olla jotain...