maanantai 2. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudet kujeet!


Vuosi 2012 käynnistyi ja samalla käynnistyy myös uusi retkiblogini, johon pyrin kirjaamaan vuoden tapahtumia ja ilmiöitä - missä sitten milloinkin liikunkaan.

Mennyt vuosi 2011 jäi mieleen etenkin huikeana myyrävuotena, jonka ansiosta etenkin pöllöjä näkyi ja kuului eri puolilla Lappia. Itse panostin kuluneena vuotena pitkästä aikaa aika tosissani myös rengastamiseen, ja Kemijärvi-Salla-Ranua-Posio -alueella kihlaamieni noin 1000 siivekkään joukossa olikin myös joitakin sarvi- ja helmipöllöjä sekä yksi hiiripöllökin. Uusiksi rengastuslajeiksi sain vuoden mittaan paitsi pari pöllölajia, myös tukkakoskelon, rantakurvin ja pikkuvarpusen, joista jälkimmäinen laji levittäytyikin syksyllä Lappiin ennennäkemättömällä tarmolla.

Menneen vuoden erikoisuuksia oli myös mm. eteläisten yölaulajien ja -huutajien "runsaus"  - eli ainakin viitakerttunen, pensassirkkalintu, liejukana ja luhtahuitti olivat bongattavissa Etelä-Lapissa. Näiden lisäksi oma Lapissa havaitsemieni lintulajien lista kasvoi Rovaniemellä marraskuussa viihtyneellä nunnataskulla - joka oli samalla vuoden ainoa "elikseni" eli itselleni kokonaan uusi laji.

Lintuvuodet ovat aina erilaisia, joten saapa nähdä, mitä tämäkin vuosi tuo tullessaan. Tästä se kuitenkin lähtee... ;-)